Vanuit een centraal punt in de organisatie alle gebruikers die gemakkelijk een verzoek hebben kunnen indienen eveneens gemakkelijk kunnen voorzien van relevante antwoorden. Alle aanvragen worden verzameld en kan worden verwerkt per individu of gegroepeerd per recht en de status van het aangevraagde recht.

Uw privacy officer kan direct en consistent antwoorden verzenden naar de verschillende type aanvragen. Tevens kunt u in één oogopslag zien welke aanvragen er beantwoord dienen te worden als gevolg van de wettelijke termijn van 30 dagen. Wanneer er een recht toe- of afgewezen is heeft u hier bewijs van opgebouwd welke altijd beschikbaar is voor uw organisatie als bestand maar ook als digitale dienstverlening middels de restful api. 

Voorbeeld van een antwoord bij een verzoek om persoonsgegevens te laten wijzigen:

Bedankt voor uw verzoek om uw gegevens te wijzigen. Onze privacy officer Jan Jansen behandeld uw verzoek. Kunt u aangeven welk van uw gegevens feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn of niet ter zake doen voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of op een andere manier in strijd met een wet worden gebruikt.

We willen u verzoeken om contact op te nemen zodat wij uw identiteit kunnen bevestigen en wij u tevens gericht kunnen bevragen over het gegeven welke u wilt wijzigen. De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is Bedrijf BV. De verantwoordelijke bepaalt binnen de wettelijke kaders wat er met uw persoonsgegevens gebeurt.

Contactgegevens 
Bedrijf BV
Centuari 314
Postbus 1234
3511 AA Utrecht

Ons telefoon nummer is 030-12312312, dit is het directe nummer naar onze privacy officer. De kantooruren waarop wij aanwezig zijn zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Een verzoek beantwoorden

Bekijk in de onderstaande video hoe snel u een antwoord kan verzenden. In dit voorbeeld gaat het om een antwoord versturen op een recht om te wijzigen aanvraag.